Sala Samobójców.... Strona: 2

Dodano: 2011-09-17 10:26

Yngwie, Ty się tak tą moją rekomendacją nie kieruj, bo ja wcale wyraźnie nie zaznaczyłam że "polecam" - mam odczucia ambiwalentne

Ale w napływie filmowego gówna w stylu "Oh Karol 2" czy innych szitów, to ta "Sala" nie jest taka zła, nawet jeśli ktoś nie jest nastolatkiem. Zresztą wydaje mi się, że ten charakter "edukacyjny" jest widoczny dla starszyc osób, nastolatkowie widzą w filmie zupełnie co innego (np. odtwórcę głownej roli )

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Dodano: 2011-09-17 10:46

Yngwie (Anciliae)
Yngwie
Wrocław / Częstochowa

No dobra, namówiłaś mnie - nie obejrzę .

Ewentualnie wpiszę sobie na listę ewentualnych rzeczy do zrobienia, ale gdzieś pod koniec tej ewentualnej listy .

od czasu do czasu warto wrócić do źródła

Dodano: 2011-09-17 13:59

I dobrze Yngwie, nie warto .

Co do charakteru edukacyjnego, to ten film de facto go nie ma. Jest za to pare truizmów, które po obejrzeniu nie zostawiają żadnego śladu, tj. jak ktoś wie dla przykładu, że kariera nie powinna być najważniejsza w życiu, to ten film go w tym specjalnie nie utwierdzi. Jeśli zaś jest jupiszonem, to i tak nie zmieni to jego zapatrywań.

A utwierdzanie werterycznych gówniarzy w ich martyrologii ( czyt. że rzeczywiście mają do niej powód ), ma moim zdaniem charakter antyedukacyjny.

“History,Stephen said, is a nightmare from which I am trying to awake”

Dodano: 2011-09-18 23:36

No cóż jestem raczej stary klamot, ale ciekawie jest czasem obejrzeć co się dzieje w głowach ludzi innego pokolenia. My trzydziestoparolatkowie wychowani na Punk rocu, mamy inne spojrzenie na świat. Moje pokolenie to pokolenie buntu i destrukcji. Filmy tego typu mogą szokwać, zniesmaczać albo nudzić ludzi. Prawda jest taka, że każde pokolenie ma swój własny światopogląd i swoje własne podejście do radzenia sobie z rzeczywistością. Tak jak moje pokolenie wyrosło z buntu i destrukcji tak i Ci młodzi ludzie pokazani w filmie kiedyś będą wkurzać się na swoich następców.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło